Ilmainen toimitus

7.99 EUR

Ilmainen toimitus yli 30 EUR tilauksille

Mihin kaupunkiin haluat toimittaa?
1. Tarjoamme kaikki tuotteet :lle. Tämä sisältää kaikki alueet. Toimituspalvelut

2.Kuinka seurata tilaustani?
Tilauksen käsittelyn jälkeen voit ottaa meihin yhteyttä osoitteella [email protected]. Ilmoitamme sinulle, kun tilaus on lähetetty. Huomaa, että emme tarjoa postiennakkopalvelua.

3. Kuinka kauan tilaukseni saaminen kestää?
Toimitamme 72 tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä, ja tuotteen vastaanottaminen kestää yleensä 10-30 päivää.

Huomio! Koronaviruksen ja paikallisten logistiikkapalvelujen vuoksi toimitukset voivat viivästyä. Ole hyvä ja pidä huolta itsestäsi ja varmista turvallisuutesi.

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse viivetietojen kanssa tai seurata tilauskyselyäsi seuraavalla URL-osoitteella ja tilausnumerollasi, https://www.17track.net/cn
Siirtoaika koostuu kahdesta osasta
Käsittelyaika: tarkista tilaustiedot, lähde, laaduntarkastus ja pakkaus. Kaikki tilaukset lähetetään valmistajalta 72 tunnin sisällä tilauksen tekemisestä ja maksun vastaanottamisesta.

Toimitusaika: Aika määränpäähän saapumiseen varastoltamme toimituksen jälkeen.

Käytämme verkkosivuillamme erittäin turvallista kassamenettelyä suojellaksemme asiakkaitamme ja luomuksiamme. Kun tunnistamme asiakkaan täysin ja teemme tilauksen valmiiksi, käsittelyaikamme pidentää 3 päivään.

Voinko peruuttaa tilauksen?

Kaikki tilaukset käsitellään automaattisesti ja lähetetään välittömästi tilauksen tekemisen jälkeen. Jos haluat peruuttaa tilauksen, lähetä peruutuspyyntö sähköpostitse 12-24 tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä. Jos tilausta ei ole lähetetty, saat hyvityksen. Kun kuljetus on järjestetty, sitä ei voi peruuttaa.

5. Voidaanko tilaus lähettää sunnuntaisin ja pyhäpäivinä?
Olen pahoillani, että emme tarjoa toimituspalvelua sunnuntaisin ja pyhäpäivinä.
6. Kuinka paljon rahti maksaa?
Kaikki tilaukset noudattavat yhtenäisiä kuljetusstandardeja.

7. Onko minun maksettava tariffi tai jokin muu veromaksu?
Asiakas on vastuussa kaikista veroista, tulleista ja maksuista alueella, jolla Tuotteet kuljetetaan, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, myynti- tai käyttövero, arvonlisävero tai tullimaksut.
8. Mitä minun tulee tehdä, jos saan vahingoittuneita tai viallisia tuotteita?

Ota yhteyttä [email protected] ja toimita vähintään valokuva tai video, jossa on tuotteen tiedot. Ongelman vahvistamisen jälkeen lähetämme uusia tuotteita uudelleen tai lähetämme uuden osan viallisen osan tilalle ongelman ratkaisemiseksi.